У РФ для підтримки Дерипаски можуть дозволити продаж пива вночі

Понеділок, 1 жовтня 2018, 14:10
 

Міністерство промисловості та торгівлі Російської Федерації пропонує зняти заборону на продаж пива та інших слабоалкогольних напоїв в алюмінієвих банках в нічний час і в нестаціонарних торгових точках.

Про це повідомляє "Коммерсант", посилаючись на розроблений міністерством проект поправок до закону про регулювання виробництва і продажу алкогольної продукції.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що він розроблений для підтримки російської алюмінієвої промисловості, яка постраждала від санкцій США.

"Російські виробники алюмінієвої продукції зіткнулися з серйозним скороченням попиту", - йдеться в тексті.

Реклама:

При цьому єдиним виробником алюмінію в Росії є "Русал" Олега Дерипаски. Ця компанія, як і сам бізнесмен, в квітні була включена до списку санкцій США.

Крім підтримки бізнесу Дерипаски, законопроект, як зазначено в пояснювальній записці, сприятиме розвитку пивоварної галузі, зниженню споживання міцного алкоголю і його сурогатів, зростанню доходів бюджетів.

За даними "Комерсанта", однак, проти поправок виступає Федеральна антимонопольна служба.

Заборона на продаж пива у нічний час і в кіосках діє в Росії з 2013 року.

Як повідомлялося, 6 квітня у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали, "Русал" і En + Group Олега Дерипаски.

Мінфін США 23 квітня допустив пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером "Русала", повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: