В Україні три міста повністю переходять на "зелену" енергетику

П'ятниця, 7 вересня 2018, 15:05
 

Мери Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, відповідно до якої взяли на себе зобов’язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії.

Про це під час прес-конференції у Києві повідомила  координатор в регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії від міжнародної кліматичної організації 350.org Світлана Романко, передає Укрінформ.

"Ми вдячні нашим мерам за те, що вони перші долучилися ", - сказала Романко. 

Зокрема, міський голова Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що місто у червні 2018-го спільно з 350.org підписало Меморандум про глобальний перехід міста на 100% відновлюваної енергетики. 

Реклама:

"Підписання угоди про перехід до 2050 року - це абсолютна реальність. Місто Житомир є підписантом угоди мерів і у нас є обов’язки до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%", - сказав Сухомлин. 

Як зазначив секретар Кам'янець-Подільської міської ради Дмитро Васильянов, місто також долучилося до підписання меморандуму, яким визначено досягти економії всіх енергоресурсів на 20%, а також скоротити використання викопного палива та обсягів викидів парникових газів у навколишнє середовище на 20%. 

Міський голова м. Чортків Володимир Шматько підкреслив, що у 2016 році місто підписало угоду мерів і розробило свій план дій сталого енергетичного розвитку Чорткова. 

"Головна завдача - це зменшити споживання енергоресурсів і зменшити викиди CO2 в навколишнє середовище до 30%", - розповів він. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!