У США ухвалили законопроект про санкції за кібератаки

Четвер, 6 вересня 2018, 09:00

Палата представників Сполучених Штатів ухвалила законопроект, котрий дозволяє вводити санкції проти виконавців і замовників кібератак.

Про це йдеться у заяві Комітету Палати представників із питань закордонних справ, передає "Укрінформ".

"Підтриманий обома партіями законодавчий акт, зокрема, захищає нашу економіку, вибори та критичну інфраструктуру від заохочуваної державами шкідливої кібернетичної активності.

Законопроект створює законодавчі рамки дій зі стримування та реагування на майбутні кібератаки проти США", - підкреслили у Комітеті.

Реклама:

"Новий законопроект вимагає від президента формувати списки небезпечних у кібернетичному просторі діячів, відповідальних за кібернетичні дії, які становлять загрозу для нацбезпеки, закордонних справ, економічного здоров’я чи фінансової стабільності США",  - розповів голова Комітету Ед Ройс.

"На практиці це оформить давню неофіційну політику США із визначення та висвітлення шкідливих учасників кіберпростору.

Більше того, законопроект вимагатиме від президента накладати санкції із наявного у нього переліку на усіх небезпечних учасників кіберпростору", -  пояснив він.

Аби законопрект набрав чинності, його має схвалити Сенат США.

Раніше стало відомо, що у США планують витратити 380 мільйонів доларів на безпеку виборів у Конгрес.

На початку серпня сенатор США Білл Нельон заявив, що російські хакери проникли в деякі виборчі бази Флориди і можуть видалити зареєстрованих виборців напередодні виборів, якщо системи не будуть належним чином захищені.

Як повідомлялося, ЦРУ очікує втручання Росії на майбутніх виборах у США.

У кінці липня у соцмережі Facebook розповіли, що викрили нову скоординовану кампанію політичного впливу, щоб ввести користувачів в оману та організувати мітинги напередодні виборів Конгресу США в листопаді цього року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: