Газ в Лондоні подорожчав до максимуму за 7 років

Вівторок, 4 вересня 2018, 18:24

Ціни на природний газ з постачанням в зимові місяці 2018-2019 років піднімалися у вівторок на торгах в Лондоні до максимуму за сім років - 346 доларів за тисячу кубометрів.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна на газ з постачанням протягом дня на британському спотовому хабі National Balancing Point (NBP) також близька до багаторічних максимумів, 4 вересня вона збільшилася на 1,4%, до 71,7 пенса за терм (майже 325 доларів за тисячу кубометрів).

Активне зростання цін на природний газ також перекинулося на Нідерланди та Францію, повідомляє агентство Bloomberg.

Реклама:

До початку опалювального сезону в Великобританії (жовтень) будуть зупинені п'ять з 15 британських реакторів, оператором яких є Electricite de France SA.

Протягом осені найважливіший з цих реакторів Hunterston B-7 не буде працювати на 44 дня більше, ніж зазвичай потрібно для планового техобслуговування. Очікується, що експлуатація буде відновлена лише 17 листопада.

За словами експерта Alfa Energy Уейна Брайана, припинення атомних реакторів в Великобританії викликає серйозні побоювання.

Британські ціни на електроенергію з постачанням в наступному місяці піднялися до найвищої позначки з листопада 2016 року. Також дорожчають нафта Brent в Лондоні і енергетичне вугілля на європейських біржах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: