"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше половини росіян готові були протестувати через пенсії

Понеділок, 3 вересня 2018, 10:44

53% росіян готові приєднатися до акцій проти підвищення пенсійного віку.

Про це свідчать дані Левада-центру за результатами опитування, проведеного до пропозиції Володимира Путіна пом'якшити умови реформи, повідомляє РБК.

Ще 42% респондентів негативно відповіли на запитання про готовність особисто долучитися до протестів проти підвищення пенсійного віку в своїх населених пунктах.

У липні 53% сумнівалися в готовності приєднатися до протестів, 37% скоріше вийшли б на вулиці. За місяць знизилося число невизначених із відповіддю – з 9 до 5%.

Реклама:

Респонденти-пенсіонери, яких реформа вже не торкнеться, менше схильні до участі в протестних акціях. У цій віковій категорії 44% готові брати в них участь проти 58% з тих, хто не досяг пенсійного віку.

Рівень протестних настроїв залежить як від віку, так і від політичних уподобань: серед тих, хто підтримує "Єдину Росію", на протести готові вийти 44%, тоді як серед електорату ЛДПР – 71%, КПРФ – 59%.

Опитування було проведено 23-30 серпня за репрезентативною всеросійською вибірклю міського та сільського населення; було опитано 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах 52 регіонів РФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: