Окупанти в Криму знайшли аргумент на користь відновлення подачі води з Дніпра

Понеділок, 3 вересня 2018, 09:01

Російська окупаційна влада Криму намагається використовувати наслідки екологічної катастрофи на півночі Криму як аргумент на користь відновлення подачі води з Дніпра.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у facebook.

"Почалося обережне зондування можливості відновлення подачі дніпровської води в тимчасово окупований Крим по Північно-Кримському каналу. Тепер в якості аргументів, покликаних розжалобити офіційну владу України і міжнародне співтовариство, російські окупанти використовують наслідки екологічної катастрофи, викликаної отруйними викидами заводу "Кримський титан", - повідомив Чубаров. 

Він пояснив, що за твердженням російських окупантів, нестача води для заповнення відстійників, мовляв, призвела до надмірної концентрації кислоти, що стало причиною отруєння околиць.

Реклама:

"Не вдаючись в обговорення російської позиції, зауважимо, що єдиним ефективним заходом для запобігання отруєнню навколо заводу "Кримський титан" являється деокупація Криму та повне припинення українською владою діяльності цього заводу", - заявив Чубаров.

Чубаров підкреслив, що справжньою, ледь прихованою метою російської окупаційної влади, є намагання будь-якою ціною і зусиллями наповнити до зими дніпровською водою водосховища Криму.

"Зрозуміло, що такої можливості окупантам ми не дамо", - наголосив він.

Нагадаємо, після анексії Криму Україна припинила подачу води на півострів по Північно-Кримському каналу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: