"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту завершують тиждень зростанням

П'ятниця, 28 вересня 2018, 19:25

Ціни на нафту піднімаються в п'ятницю, завершуючи зростанням третій тиждень поспіль, на зростаючих побоюваннях, що ринок зіткнеться з браком сировини після вступу в силу чергового раунду американських санкцій відносно Ірану.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:45 піднялася на 0,92 долара (1,13%) - до 82,64 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали до цього часу на 0,85 долара (1,18%) - до 72,97 долара за барель.

Реклама:

На цьому тижні Brent подорожчала на 3,9%, WTI - на 1,8%.

У липні-вересні Brent зросла в ціні за підсумками п'ятого кварталу поспіль - це найтриваліший безперервний підйом з червня 2008 року. Однак темпи збільшення вартості нафти в третьому кварталі були найнижчими за цей період - 3,4%.

Ціни на нафту піднялися до рівнів 2014 року на сигналах того, що країни ОПЕК не планують швидко нарощувати видобуток, щоб компенсувати очікуване скорочення поставок з Ірану після введення другого раунду американських санкцій щодо цієї країни в листопаді поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!