Рева назвав середню зарплатню українських заробітчан у Польщі

П'ятниця, 28 вересня 2018, 15:19

У перерахунку на гривні українські заробітчани у Польщі в середньому отримують 19,2 тис. гривень на місяць, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістам, передає сайт Мінсоцполітики.

Рева навів дані Держприкордонслужби, згідно з якими за кордоном на постійній основі працюють 3,2 млн чоловік, і це друга хвиля міграції - під час першої хвилі у 90-х роках ця цифра сягала показника у 7 млн.

"На сьогоднішній день, в перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19,2 тис. гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 тис. гривень", - назвав цифри Рева.

Реклама:

"Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 тис. гривень, і нам потрібно три-чотири роки, щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", - сказав міністр.

"За даними Держкомстату, рівень безробіття почав знижуватись, а це вказує на те, що конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці для того, щоб утримати людей, піднімають їм зарплати - але біда в тому, що це потрібно було робити ще десять років назад, тоді би ми не отримали сьогоднішню ситуацію з відтоком кадрів", - зауважив Рева.

Як повідомлялося раніше, за даними НБУ, обсяг грошових переказів до України від трудових мігрантів у січні-липні 2018 року становив 6,35 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: