У Кабміні обговорять запуск опалювального сезону

Середа, 26 вересня 2018, 20:24
 

Кабінет міністрів наступного тижня прийме рішення, необхідні для запуску опалювального сезону в Україні.

Про це на прес-конференції сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, інфраструктура практично повністю готова до початку сезону.

"На наступному тижні ми проведемо остаточну селекторну нараду щодо технічної готовності. Наразі соціальний сектор повністю готовий, житловий сектор йде за графіком, готовність 99%", - підкреслив Зубко.

Реклама:

Він зазначив, що багато будинків готуються до опалювального сезону не ЖЕКами, а керуючими ОСББ.

"Основне питання - це готовність підприємств теплокомуненерго. Після підписання договорів з "Нафтогазом" і сплати грошей вони отримають газ. Проблем я не бачу, крім Коцюбинського, Шепетівки та Сміли. На жаль, реформа децентралізації не завжди призводить до того, що компетенція людей, які керують, відповідає їх повноваженням", - додав Зубко.

Раніше повідомлялося, що проблеми з підготовкою до опалювального сезону залишаються в селищах Коцюбинське під Києвом, місті Сміла на Черкащині та місті Шепетівка під Хмельницьким.

Нагадаємо, 1 лютого місто Сміла на Черкащині залишилося без опалення: котельням відключили газ за вказівкою ПАТ "Черкасигаз". 2 лютого постачання газу до котелень Сміли відновили.

Докладніше про відключення газу у місті читайте в репортажі УП "Місто без керма. Як провінційна Сміла напередодні зими залишилася без тепла".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: