"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко обговорив з американським бізнесом приватизацію в Україні

Середа, 26 вересня 2018, 19:50
 

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів зустрівся з зацікавленими в Україні представниками відомих американських компаній.

Про це повідомляє 26 вересня прес-служба президента.

Зокрема, на зустрічі були керівники компаній Holtec, AT&T, IBM Corporation, Boeing International, XCoal Energy & Resources, Motorola Solutions, GE Transportation, AM General, Bunge Ltd, Cargill, Inc., Coca-cola, Pepsico, Citi bank, Greenbrier, а також представники Американсько-Української ділової ради.

У відомстві президента пишуть, що американські бізнесмени заявляють про покращення бізнес клімату, яке дозволило не лише великим, а й малим та середнім міжнародним компаніям почувати себе комфортно та вести бізнес в Україні.

Реклама:

Зазначають, що американські інвестори готові збільшувати інвестиції в Україну.

"Окрему увагу було приділено питанням приватизації та подальшого залучення іноземних інвестицій в економіку України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, представники однієї з аграрних компаній заявили, що Україна наразі - найцікавіший і найконкурентніший ринок у Європі.

Порошенко прилетів до Нью-Йорка для участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН – і, серед іншого, зустрівся з українською громадою.

Як повідомлялося раніше, до переліку приватизації на 2018 рік увійшли 26 підприємств.

Зокрема, це ПАТ "Центренерго", низка обленерго і теплоелектроцентралей, ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вугільна компанія "Краснолиманська", "Азовмаш", "Турбоатом", "Електроважмаш", "Сумихімпром", Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Украгролізинг", ПАТ "Аграрний фонд" та Державна продовольчо-зернова корпорація.

Держбюджет 2018 року припускає надходження від приватизації в розмірі 21,3 млрд грн.

Рекомендуємо почитати: Уряд "апгрейднув" приватизацію. 10 головних змін, які варто знати

Також читайте: Андрій Бойцун: Є дуже багато інтересів на держпідприємствах. Вони чинять опір, це нормально

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!