В Україні можуть подешевшати тюнери для телевізорів

Середа, 26 вересня 2018, 15:24
 

Кабінет міністрів схвалив законопроект щодо звільнення на термін до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Відповідну ініціативу підтримав уряд на засіданні 26 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Документом пропонується на період впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення звільнити від обкладення ввізним митом при ввезенні на митну територію України та поміщення в митний режим імпорту відеотюнери цифрового наземного (ефірного) телерадіомовлення.

При цьому порядок і обсяги везіння зазначених товарів повинні визначатися Кабміном.

Реклама:

Автори законопроекту підкреслюють, що згідно з інформацією Державної фіскальної служби, за умови імпорту такої продукції відповідно до середнього показника 2015-2017 років, ненадходження до держбюджету у відповідному році могли б становити 11,111 млн грн.

Однак, втрати від реалізації законопроекту плануються незначними, виходячи з того, що за вказаною КВЕД класифікуються різноманітні пристрої, а звільнити від ввізного мита передбачається тільки відеотюнери цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Як повідомлялося, згідно з даними Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користується 32,3% домогосподарств в Україні, з них тільки 8% приймають ефірний сигнал в цифровому стандарті.

Відключення аналогового телемовлення по всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року.

Уряд вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії та місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: