"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції Facebook впали після відставки засновників Instagram

Вівторок, 25 вересня 2018, 20:30
 

Акції компанії Facebook впали більше ніж на 2% після відставки засновників Instagram.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що засновники соцмережі, Кевін Сістром і Майк Кригер, не пояснили причин своєї відставки.

Однак можливою причиною називають суперечки з директором Facebook Марком Цукербергом щодо подальшого розвитку соцмережі.

Реклама:

Як зазначається, Цукерберг побажав Сістрому і Кригеру "всього найкращого", додавши, що з нетерпінням чекатиме на нові плоди їхньої творчості.

Після відходу засновників майбутнє Instagram є туманним, пише New York Times. Неясно, хто очолить компанію, і чи вдасться новому керівникові продовжити історію успіху бренду.

Кевіну Сістрому і Майку Кригеру ще немає 40 років. Випускники Стенфордського університету Сістром і Крігер заснували Instagram в 2010 році. Ідея створити додаток народилася у них після перегляду старих знімків, зроблених Polaroid.

У квітні 2012 року Facebook придбав фотосервіс з 30 мільйонами користувачів за мільярд доларів.

Сістром говорив тоді, що рішення про продаж компанії було легким. "Нескінченно багато прикладів того, як Facebook допоміг нам розвиватися і рости далі", - говорив він.

Зараз кількість користувачів Instagram перевищує 1 млрд осіб. Завдяки молодій аудиторії фотосервісу Facebook зумів заповнити втрати, які понесла мережу від відтоку користувачів в Snapchat.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: