В США очікують на зростання цін на золото

Вівторок, 25 вересня 2018, 17:45
 

Золото буде зростати протягом наступного року на фоні посилення побоювань з приводу зростання дефіциту бюджету США і торгової війни, яка починає завдавати шкоди економіці країни.

Про це йдеться в прогнозі Bank of America Merrill Lynch, передає Bloomberg.

Вартість золота може становити в середньому 1350 доларів за унцію в 2019 році, оскільки реформи корпоративного оподаткування погіршують бюджетний баланс США, сказав Франциско Бланш, головний аналітик по сировинних товарах.

Золото торгується на цьому тижні на спотовому ринку на рівні 1196 долара і в середньому по 1285 доларів в цьому році. Золото наразі закріплюється поблизу цієї позначки після п'яти місяців падіння, або найгіршого періоду з 2013 року.

Реклама:

"Ми як і раніше досить конструктивно налаштовані по золоту в довгостроковій перспективі на фоні побоювань про майбутнє економіки США, хоча зараз вона виглядає відносно добре", - сказав Бланш.

"У короткостроковій перспективі домінують вплив сильного долара і зростання ставок. Але в довгостроковій перспективі величезний дефіцит держбюджету США досить позитивний для золота", - зазначив він.

Мільярдер Рей Даліо передбачив, що спад економіки США настане приблизно через два роки, і це викличе обвал долара, так як уряд друкує гроші для фінансування зростаючого дефіциту бюджету. Goldman Sachs Group також приєднався до "хору "биків", прогнозуючи золото на рівні 1325 доларів через 12 місяців.

Бюджетне управління Конгресу прогнозувало раніше, що скорочення податків в поєднанні з новими федеральними витратами призведе до дефіциту бюджету в 1 трильйон доларів в 2020 році.

Це змусило Міністерство фінансів США збільшити продажі нот і облігацій до рівня, який востаннє спостерігався після рецесії, що закінчилася в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: