"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія і РФ не зможуть наростити видобуток нафти — Ірак

Понеділок, 24 вересня 2018, 19:40
 

Саудівська Аравія та Росія не зможуть значно збільшити продаж нафти через брак потужностей.

Про це заявив провідний іранський чиновник, прогнозуючи, що ціни, ймовірно, зростатимуть далі, пише Reuters.

У неділю міністри та представники Організації країн-експортерів нафти плюс Росія та інші союзники виключили негайне нарощування нафтовидобутку, фактично відкинувши заклики президента США Дональда Трампа до дій. Цей крок допоміг підняти ціни на сировину LOc1 до чотирирічного максимуму біля 81 дол. США за барель в понеділок. 

Представник Ірану в ОПЕК Хосейн Каземпур Ардебілі заявив, що Саудівська Аравія та Росія не можуть і не бажають додавати більше продукції найближчим часом.

Реклама:

"Вони видобувають мало і надто пізно, щоб підвищити ціни. У них немає вільних потужностей. Вони не можуть додати потужностей, про які заявляють", - сказав він.

Саудівська Аравія, найбільший виробник ОПЕК, заявляє, що зможе додати на ринок ще 1,5 мільйона барелів на день - близько 1,5 відсотка світового попиту. Проте міністр енергетики Халід аль-Фаліх заявив у неділю, що такий крок зараз не потрібен.

Недільні збори, здається, залишають невирішеним розбіжності, що спалахнули в червні між Саудівською Аравією та Іраном, а також того, чи членам ОПЕК дозволяється накачати більше нафти, щоб компенсувати недоліки в інших місцях.

Під тиском Трампа ОПЕК та союзники у червні погодились збільшити виробництво після декількох місяців недостатньої пропозиції країн ОПЕК, зокрема Венесуели та Анголи, а також перспективи санкцій проти Ірану.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: