"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта може подорожчати до 100 доларів за барель — Bloomberg

Понеділок, 24 вересня 2018, 15:50
 

Великі світові нафтотрейдери очікують, що до кінця 2018 року нафта може повернуться до позначки 100 доларів за барель через скорочення експорту сировини з Ірану на тлі американських санкцій.

Про це повідомляє Bloomberg.

За словами співзасновника компанії Mercuria Energy Group Ltd. Даніеля Йеггі, вартість нафти може перевищити 100 доларів за барель вже в четвертому кварталі 2018 року, оскільки у ринку немає достатніх потужностей, щоб замістити обсяги іранської нафти, що вибувають з ринку. Така вартість нафти може бути зафіксована вперше з 2014 року.

"На ринку немає достатньої пропозиції, щоб відшкодувати можливе вибуття 2 мільйонів барелів на день в четвертому кварталі", - сказав Йеггі на конференції S & P Global Platts Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC) в Сінгапурі.

Реклама:

Співзасновник Trafigura Group Бен Лакок (Ben Luckock) в свою чергу прогнозує, що ціни на "чорне золото" вже до Різдва сягнуть 90 доларів за барель, а на початку 2019 року - 100 доларів за барель.

Нагадаємо, ціни на нафту еталонних марок різко зростають в ході азіатських торгів у понеділок на відсутності сигналів ОПЕК+ про додаткове підвищення видобутку нафти, щоб компенсувати можливе скорочення поставок з Ірану.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!