"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оновлення громадського транспорту: Київ купить 17 трамваїв і 112 автобусів

Понеділок, 24 вересня 2018, 13:25
 

До кінця 2018 року в Києві планується оголосити тендери з оновлення пасажирського транспорту.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, передає "Інтерфакс-Україна".

"В рамках цієї угоди (між Україною і Європейським інвестиційним банком - ред), передбачено оновлення трамвайного парку (24,9 млн євро, орієнтовно 17 трамваїв) і оновлення автобусного парку (18,6 млн євро, орієнтовно 50 автобусів довжиною 12 метрів і 62 автобуса довжиною 18 метрів). Планується придбати і кабіни фунікулера і обладнання до них - на це спрямовано 6,5 млн євро"- зазначив Давтян.

Нагадаємо, 11 листопада 2016 року було підписано фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком. Мета проекту - розвиток інфраструктури міського пасажирського транспорту України. Загальна сума кредиту - 200 млн євро.

Реклама:

Київ залучає кредитні кошти від ЄІБ в розмірі 50 млн євро на оновлення громадського транспорту, термін кредиту - до 20 років, а процентна ставка становитиме близько 2% річних. Бенефіціаром проекту є КП "Київпастранс". Всі тендери будуть проводитися за правилами ЄС і Європейського інвестиційного банку.

Як повідомлялося, компанія PESA виграла торги на поставку Києву 40 низькопідлогових трамваїв.

Всього буде поставлено 40 одиниць моделі Pesa Twist Foxtrot 71-414K, довжиною 26 метрів. Вартість одного трамваю становитиме приблизно 45,33 млн грн.

Також нагадаємо, що у 2017 році КП "Київпастранс" повинно було отримати 100 автобусів виробництва МАЗ, але отримало лише 47 одиниць через недофінансування.

Читайте також: Смерть "богданів". Як у Львові виробляють електробуси і сучасні трамваї

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: