У Нацкомісії розповіли, як держава має регулювати операції з криптовалютами

П'ятниця, 21 вересня 2018, 19:05
 

Держава повинна регулювати тільки ті операції, які передбачають конвертацію криптоактивів у фіатні гроші і навпаки.

Про це член Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку Максим Лібанов заявив журналістам в Одесі під час Ukrainian Financial Forum, передає Укрінформ.

За словами Ліванова, ринок криптовалют має регулюватися державою, тільки якщо йдеться про фінансовий моніторинг і оподаткування, і тільки при конвертації криптовалют у фіатні гроші.

"Є два види операцій, які підпадають під регулювання. Це питання фінансового моніторингу. І питання оподаткування також", - сказав Лібанов.

Реклама:

"Регулюватися повинні тільки ті операції, які передбачають конвертацію криптоактивів у фіатні гроші і навпаки", - підкреслив він.

Член НКЦПФР відзначив, що в Україні для цього є Держфінмоніторинг із покладеними на нього функціями здійснення фінансового моніторингу і контролю. А також підпорядкована Міністерству фінансів Державна фіскальна служба, яка забезпечує і контролює процес декларування і сплати податків.

Лібанов припустив, що до процесу регулювання криптовалют може долучитися НКЦПФР, яка може ліцензувати криптобіржі і криптообмінники.

Раніше до Верховної Ради був внесений законопроект про класифікацію цифрових активів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: