Danske Bank загрожує штраф в 630 мільйонів доларів

Четвер, 20 вересня 2018, 15:40
 

Уряд Данії заявив, що Danske Bank, найбільшому банку країни, може загрожувати штраф в 4 мільярди крон, або близько 630 мільйонів доларів, якщо буде доведена його вина в одному з найбільших скандалів в Європі, пов'язаному з підозрою у відмиванні грошей.

Про це повідомляє ПРАЙМ.

"Ми знаємо, що іноземна влада стежить за ситуацією з данськими банками і може відкрити свої розслідування. Але це лише означає, що для нас важливо ретельно вирішити питання в самій Данії, щоб ні у кого не виникло враження, що ми не приймаємо це всерйоз" , - розповів агентству Bloomberg міністр економіки Расмус Ярлов, який також відповідає за нагляд за фінансовим законодавством країни.

Ярлов зазначив, що ця оцінка заснована на припущенні, що прибуток банку від пов'язаних з відмиванням угод становив близько 1,5 мільярда крон (235 мільйонів доларів). Він також пояснив, що мова йде про суму штрафу, яка може бути накладена лише в Данії.

Реклама:

Нагадаємо, головний виконавчий директор Danske Bank Томас Борген пішов у відставку через скандал з відмиванням грошей.

Як повідмолялося, за один рік через естонську філію Danske Bank пройшло до 30 млрд доларів пов'язаних з Росією і колишнім СРСР.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: