В МІУ розповіли, де може з’явитися перша дорога за євростандартами

Середа, 19 вересня 2018, 13:55
 

У разі реалізації проекту з Німеччиною зі створення сучасної інфраструктури на Донбасі, перша автотраса в Україні, що відповідає всім європейським стандартам, може з'явитися саме в цьому регіоні.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Укрінформ.

"Ми розглядаємо зараз можливість розвитку доріг на сході України, зокрема, траси Запоріжжя-Маріуполь, на яку, за ініціативою Президента, передбачається виділити близько 1 млрд грн у проекті бюджету наступного року. Плюс залучення додаткових коштів у рамках позики німецького уряду", - повідомив міністр.

Він уточнив, що йдеться про 90 млн євро, які будуть спрямовані на будівництво доріг, у першу чергу, в Донецькій і Луганській областях.

Реклама:

Нині йде узгодження цієї проектної угоди, допрацьовується німецькою стороною.

"Це буде цікавий проект. У разі його реалізації, це буде перша дорога в Україні, побудована з урахуванням усіх європейських стандартів, у тому числі з точки зору екологічних норм, переходів для тварин і так далі, що ми часто бачимо в ЄС, але чого поки що немає у нас", - зазначив Омелян.

Глава Мінінфраструктури пояснив, що обговорюються дві дороги, проте поки що рано говорити, які саме.

Омелян за дорученням президента офіційно озвучив пропозицію до Німеччини взяти шефство над Краматорськом.

"Відреагували в принципі позитивно", - зауважив він.

Тепер потрібно розробити механізми, обсяги і модальність такої можливої кооперації.

Німеччина, нагадав міністр, уже активно допомагає Україні у будівництві і відновленні інфраструктури, знищеної російськими бойовиками. Ще в 2014 році на це було виділено 500 млн євро кредитної допомоги з боку уряду ФРН (незв'язаний кредит під гарантії уряду). Саме у рамках цього кредиту зараз розглядаються проекти будівництва доріг на сході.

Рекомендуємо почитати:: Володимир Омелян: бути веселим блогером на утриманні в когось я не хочу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: