Мін’юст США розпочав розслідування стосовно Tesla через заяви Маска

Середа, 19 вересня 2018, 10:15
 

Міністерство юстиції США розпочало розслідування за фактом заяв голови компанії Tesla Ілона Маска про можливість викупу її акцій та виведення з біржі.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено, кримінальне розслідування розпочато паралельно з цивільним процесом Комісії з цінних паперів та бірж (SEC), яка перевіряє ті самі заяви Маска, зроблені ним у мікроблозі в Twitter у серпні.

SEC має намір з'ясувати, наскільки правдивою була заява голови Tesla щодо його планів викупити компанію та наявність відповідного фінансування для цього.

Реклама:

Регулятора цікавить, чи мав Маск фактичні підстави для таких заяв, а також, чому таку важливу інформацію він поширив через Twitter.

Нагадаємо, Маск 7 серпня написав у своєму мікроблозі у Twitter, що має намір викупити Tesla за ціною 420 доларів за акцію. При цьому він додав, що "фінансування забезпечене".

Маск і топ-менеджери Tesla володіють приблизно 25% акцій компанії, індивідуальним інвесторам належить трохи більше ніж 17%. Решта припадає на інституціональних інвесторів.

Відповідно до законодавства США, компанії та їхні топ-менеджери не мають права надавати недостовірну інформацію щодо значимих корпоративних подій. Маску також загрожують проблеми, якщо регулятори з'ясують, що ці заяви були зроблені ним із метою підштовхнути до зростання цін акцій Tesla.

Кримінальне розслідування нині перебуває на початковій стадії, зазначає Bloomberg. Як і перевірка SEC, воно може тривати кілька місяців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: