"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Угода з МВФ дозволить Україні зберегти стабільність – ЄБРР

Вівторок, 18 вересня 2018, 19:21

Досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність і довіру інвесторів.

Про це журналістам заявив керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, передає УНІАН.

"Дуже важливо досягти хоча б попередньої угоди з МВФ. Якщо цього не станеться, то виникає великий ризик для фінансової стабільності в країні", - сказав Маліж.

За його словами, позитивним результатом переговорів із Фондом також може стати укладання нової, більш гнучкої програми замість чинної, що сприятиме фінансовій стабільності України, збереже довіру інвесторів. Наявність такої програми також важлива для продовження співпраці з ЄС, каже він.

Реклама:

"В іншому випадку Україна втратить довіру інвесторів і може повторитися ситуація, яка зараз відбувається в Туреччині чи Аргентині", - зазначив Маліж.

Місія МВФ приїхала з візитом до Києва 6 вересня. За підсумками візиту, який повинен завершитися 19 вересня, буде прийнято рішення про виділення траншу.

Ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність до такого кроку.

Україна в рамках співробітництва з МВФ взяла на себе зобов'язання відмовитися від спеціальних зобов'язань із продажу природного газу за зниженою ціною населенню та перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

Рекомендуємо почитати: Що буде з цінами на газ, або Як МВФ і Кабмін випробовують один одного

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: