"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США розробляють більш жорсткі санкції проти РФ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:12

США розробляють другий, більш жорсткий пакет санкцій відносно Росії у зв'язку з отруєнням у Солсбері.

Про це повідомила представник Держдепартаменту, зазначивши, що нові санкції передбачається ввести в листопаді, передає "Голос Америки".

"Ми плануємо ввести дуже жорсткий другий раунд санкцій", - заявила помічник держсекретаря з питань економіки і бізнесу Маніша Сінгх.

За її словами, в пакет увійдуть "банківські санкції, а також заборона на поставку оборонних товарів і надання фінансової допомоги".

Реклама:

Сінгх нагадала, що Росія так і не дозволила провести інспекції на своїй території і не надала США "верифікованих гарантій" того, що вона не буде знову використовувати хімічну зброю.

Минулого місяця США оголосили про введення нових обмежень, покликаних покарати російський уряд за замах на колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його дочка в британському місті Солсбері.

Перший раунд санкцій вступив в силу 22 серпня.

Ці санкції обмежують експорт в Росію американських товарів і технологій, пов'язаних з національною безпекою, в тому числі електроніки, лазерів і деяких технологій нафтогазової галузі. Цей захід може блокувати експорт на сотні мільйонів доларів.

Як уточнюють в Держдепартаменті, буде дозволено робити виключення для діяльності, пов'язаної з космічними польотами, а також американських програм допомоги іноземним державам.

"Адміністрація чітко дала зрозуміти, що санкції через Східну Україну не будуть пом'якшені, поки Росія не виконає свої зобов'язання по Мінським угодам. Санкції через Крим залишаться в силі, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - зазначила Сінгх.

За словами Сінгх, в цілому американські санкції коштували російському уряду десятки мільярдів доларів.

Вона нагадала, що США також ввели адресні заходи щодо ряду найближчих соратників Путіна, а також глав великих державних банків та енергетичних компаній.

Нагадаємо, якщо санкції США перетворять Росію з "гавані" в аутсайдера, ринкам, що розвиваються, може загрожувати новий сплеск турбулентності, очікують інвестори та аналітики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: