Приватбанк визнали неплатоспроможнім законно – суд

Четвер, 13 вересня 2018, 18:29


Кінець епохи офшорів

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Національним банком рішення про віднесення Приватбанку до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, суд відмовив клієнтові Приватбанку Д. Касьяненку у  задоволенні позову до Національного банку, Кабміну, Фонду гарантування вкладів, за участі третіх осіб – Міністерства фінансів,  Приватбанку, Міністерства юстиції про скасування рішень.

"До суду клієнт Приватбанку звернувся ще у грудні 2016 року. У своєму позові він просив суд скасувати  рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та запровадження в ньому тимчасової адміністрації", - йдеться у повідомленні.

"Після всебічного дослідження обставин справи суд виніс рішення у справі № 826/20453/16, яким повністю відмовив у задоволенні цього позову", - заявили в НБУ.

Як відомо, Кабінет міністрів постановив рішення про входження до капіталу Приватбанку 18 грудня 2016 року.

Нагадаємо, Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондонапроти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також: Другий лондонський фронт: як Високий суд усмирив Коломойського і Боголюбова

Економічна правда