"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Омелян звинуватив НАБУ у співпраці з окремими політиками

Четвер, 13 вересня 2018, 18:05

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про співпрацю керівництва НАБУ із українськими політиками.

Про це він сказав під час брифінгу у четвер.

"Слідство у справі Омеляна тривало півтора року… Я хочу звернутися до НАБУ – сфабрикована підозра, яку мені сьогодні вручили, не містить жодного складу злочину. Чи є у мого брата автомобіль? Так. Чи бував я у будинку? Так. Чи є у мене кошти? Так. Вони задекларовані. Я можу пояснити кожну копійку", - сказав він, додавши, що ніколи не брав хабарі і не має власних компаній.

"Я категорично спростовую всі висунуті мені звинувачення. Я буду захищати ім'я, честь і гідність у законний спосіб. Я буду вимагати притягнення до відповідальності слідчих НАБУ. Я хочу заявити, що на мене здійснено тиск з боку керівництва НАБУ. Мені відомо про факти політичної співпраці керівництва НАБУ з українськими політиками", - додав Омелян.

Реклама:

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Сам Омелян заявив, що пов'язує кримінальне провадження з початком виборчої кампанії.

Солом’янський районний суд Києва повідомляє, що 13 вересня них надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу відносно підозрюваного Володимира Омеляна.

Про дату та час розгляду клопотання обіцяють повідомити додатково.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу в 5 мільйонів гривень міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!