Ryanair скасував 150 рейсів через страйк у Німеччині

Вівторок, 11 вересня 2018, 17:00
 

Cтрайк пілотів та бортпровідників у Німеччині може призвести до звільнень працівників авіаперевізника у цій країні.

Про це повідомляє DW.com.

Такою була відповідь ірландського лоукостера на 24-годинний страйк, оголошений на середу, 12 вересня, німецькою профспілкою пілотів Vereinigung Cockpit та німецькою профспілкою Verdi, що представляє бортпровідників компанії.

Як йдеться у заяві Ryanair від вівторка, 11 вересня, такий раптово оголошений страйк завдає шкоди діяльності авіакомпанії у ФРН та "може призвести до скорочення кількості літаків та робочих місць на німецькому ринку взимку".

Реклама:

Речник компанії заявив, що подібні страйки не мають виправдання після того, як авіаперевізник пішов назустріч своїм працівникам, погодившись зокрема підвищити оплату праці.

Спочатку у компанії запевнили, що намагатимуться обійтись без скасування рейсів у середу, попри оголошений страйк. Проте згодом Ryanair оголосив про скасування 150 з 400 рейсів з та до аеропортів Німеччини у цей день.

Як повідомив представник компанії, пасажирів, яких зачепить скасування, поінформують, й ті зможуть перебронювати квитки на інші рейси. 

У Німеччині у компанії Ryanair працевлаштовано близько 400 пілотів та 1000 бортпровідників. Згідно з інформацією профспілки Vereinigung Cockpit, більшість з них братимуть участь у страйку в середу.

Страйкарі вимагають від Ryanair підвищення оплати праці. Бортпровідники авіакомпанії, які працюють на повну ставку, отримують від 800 до 1200 євро щомісяця до сплати податків. З усіма доплатами та надбавками ця сума становить близько 1800 євро, а старший бортпровідник отримує близько 2700 євро на місяць.

Нагадаємо, у липні ірландська авіакомпанія Ryanair скасувала до 600 рейсів через загрозу страйків бортпровідників у Бельгії, Португалії та Іспанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: