Nasdaq буде прогнозувати курс криптовалют

Вівторок, 11 вересня 2018, 15:10
 

Американська біржа Nasdaq випустить інструмент для аналізу і прогнозування курсів цифрових валют, який зараз проходить стадію бета-тестування.

Про це повідомляє CoinDesk.

Nasdaq додасть новий інструмент в аналітичний хаб, запущений в 2017 році.

Платформа, яка від початку призначалася для ринку традиційних активів, збирає дані для аналізу в соцмережах і на профільних сайтах.

Реклама:

Глава відділу компанії по альтернативним даним Білл Даг зазначив, що поки мова йде лише про збір даних і невідомо, чи буде Nasdaq запускати повноцінний продукт, пов'язаний з цифровими активами.

За словами джерел видання, на платформі будуть представлені відомості про 500 цифрових валют, зібрані з соцмереж, бірж і криптогаманців. У тому числі Nasdaq буде використовувати аналіз настроїв в Мережі - дані будуть отримувати за допомогою машинного навчання і системи аналізу природної мови в Twitter, а потім і на Reddit.

Запуск сервісу заплановано на листопад.

У березні сервіс для відстеження настроїв на криптовалютному ринку запустила компанія Thomson Reuters. Штучний інтелект аналізує понад 400 джерел інформації про біткоїн, включаючи новинні сайти і форуми, і визначає настрої інвесторів.

В кінці квітня СЕО Nasdaq Адена Фрідман заявила, що з часом біржа може переорієнтуватися на криптовалюту "за умови, що люди будуть готові до більш регульованого ринку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: