"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Конкурент IKEA буде відкривати в Україні 12 магазинів щорічно

Четвер, 9 серпня 2018, 11:20
 

"ЮСК Україна", що розвиває в Україні мережу магазинів меблів і товарів для дому групи компаній JYSK Group (Данія), планує щорічно відкривати в Україні близько 12 магазинів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми в цьому фінроці (1 вересня-2017/31 серпня-2018) відкрили п'ять магазинів і працюємо над відкриттям в серпні ще двох магазинів JYSK в Харкові. У середньому, ми плануємо відкривати по 12 магазинів щорічно. Нам потрібно, умовно, 10 років для того, щоб закрити потреби ринку України", - розповів виконавчий директор JYSK в Україні Євген Іваниця.

"Починаючи з вересня, всі магазини JYSK будуть відкриватися в новому форматі 3.0. Усі працюючі магазини протягом шести років також будуть перебудовані", - додав Іваниця.

Реклама:

Як він уточнив, в 2012 році материнська компанія JYSK викупила всі франчайзингові магазини мережі в Україні і пішла шляхом самостійного розвитку.

Як зазначив Іваниця, компанія не вивчала, як вплине на її розвиток вихід в Україну шведського рітейлера IKEA, проте досвід роботи JYSK в інших країнах свідчить про те, що вихід європейського конкурента на ринок не мав негативного впливу на динаміку продажів.

"Так, ми багато в чому схожі, наші товарні групи перетинаються, обидві компанії несуть філософію скандинавського стилю. При цьому вихід нашого конкурента може, навпаки, посилити позиції обох компаній на ринку, популяризуючи цілий сегмент в цілому. Україна має величезний потенціал розвитку в сегменті товарів для дому. З огляду на це, мережа JYSK з діючими 40 магазинами може спокійно вирости в 3-4 рази, навіть з урахуванням виходу конкурентів, в тому числі, IKEA", - зазначив Іваниця.

За його словами, мережа JYSK в цьому фінроці продемонструвала зростання оборотів за порівняльними магазинами більш ніж на 30%, виконавши план по запланованому обороту в 1 млрд грн.

Мережа JYSK почала розвиватися в Україні в 2004 році. Станом на 9 серпня 2018 року мережа представлена ​​40 магазинами в 20 містах, а також інтернет-магазином.

На міжнародному ринку мережа JYSK налічує понад 2,6 тис магазинів в 50 країнах світу, переважно в Європі.

Нагадаємо, у грудні 2017 року шведська мережа товарів для дому IKEA офіційно заявилапро плани виходу на український ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: