"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко обговорив виконання вимог МВФ з держсекретарем США

Середа, 8 серпня 2018, 09:00

Президент Петро Порошенко обговорив з держсекретарем США Майком Помпео питання звільнення анексованого Криму, протистояння Росії та виконання Україною зобов'язань за програмою Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що телефонна розмова відбулась  у вівторок.

Повідомляється, що під час спілкування були узгоджені питання протидії російській агресії та відновлення територіальної цілісності України, в тому числі з урахуванням результатів зустрічі президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна.

Реклама:

Так, Помпео пообіцяв що Сполучені Штати не визнають анексію Криму, а санкції проти Росії будуть зростати, поки Кремль не змінить свою войовничу політику та не буде відновлена територіальна цілісність України, включно з окупованим півостровом.

Крім того сторони обговорили питання координації дій задля просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включно з поверненням контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією.

Також у прес-службі Порошенка додали, що під час розмови не оминули увагою тему звільнення політв'язнів.

У свою чергу у Держдепартаменті США зазначили, що Помпео привітав ухвалення  в Україні законів про створення Антикорупційного суду та про національну безпеку, а також закликав виконати вимоги МВФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!