В Україні можуть з'явитися автоматизовані паркінги

Вівторок, 7 серпня 2018, 16:48
 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує внести зміни до ДБН "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" щодо можливості проектування автоматизованих гаражів для автомобілів в містах.

Про це повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе, передає прес-служба відомства.

"Світ не стоїть на місці і поступово переходить на автоматизацію всіх можливих процесів. Наприклад, автоматизовані гаражі для автомобілів. Процес паркування на таких автостоянках відбувається автоматично, без участі водіїв. Такі стоянки займають менше простору, що дуже важливо, особливо в центральних районах великих міст. Тобто їх можна розміщувати там, де немає багато місця для звичайних або механізованих парковок", - сказав заступник міністра.

Парцхаладзе пояснив, що управління пристроєм для переміщення автомобілів і контроль його роботи в автоматизованих гаражах передбачається з приміщення диспетчерської.

Реклама:

При проектуванні автоматизованих гаражів потрібно передбачати доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів і до кожного машино-місця.

Згідно із запропонованими змінами до ДБН автоматизовані гаражі можна прибудовувати до будинків за умови їх відділення протипожежною стіною 1-го типу. Крім цього, допускається передбачати підземні автоматизовані гаражі до 9-го поверху включно.

 

Автоматизована парковка - споруда, в якій процес в'їзду (виїзду) автомобіля на паркувальне місце відбувається без участі водія і пасажирів.

Механізовані гаражі - будинки, споруди, в яких вертикальне переміщення автомобілів відбувається з використанням спеціальних підйомників і механізмів різних систем, а переміщення по горизонталі на машиномісце - за участю водія.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зобов'язало міста з населенням понад 100 тисяч осіб розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років.

Раніше стало відомо, що в Україні вводять заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при проектуванні та реконструкції вулиць.

Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вводить обов'язкове проектування велосипедних доріжок і смуг при новому будівництві та реконструкції доріг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: