У Раді пропонують платити компенсації за затримку пенсій

Понеділок, 6 серпня 2018, 15:45
 

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови, що передбачає перерахування пенсіонерам компенсацій за затримку з виплатою пенсій.

Текст проекту постанови №9007 опубліковано на сайті Верховної Ради.

"Пропонується зобов'язати Кабінет Міністрів ... затвердити порядок відшкодування пенсіонерам втрат у зв'язку із затримкою виплати пенсій, що включає порядок відшкодування витрат на лікарські засоби, порядок звільнення від сплати неустойки, процентної ставки, інших платежів, які стягуються при невиконанні зобов'язання за договором про споживчий кредит", - йдеться в пояснювальній записці.

Також пропонується доопрацювати закон "Про споживче кредитування" та звільнити від штрафних санкцій тих пенсіонерів, які прострочили сплату за кредитом через затримку пенсії.

Реклама:

Обидва документи - законопроект №9006 "Про внесення зміни до ст. 12 Закону України "Про споживче кредитування" та проект постанови № 9007 "Про забезпечення відшкодування пенсіонерам втрат у зв'язку із затримкою виплати пенсій" були зареєстровані в Раді 30 липня.

Автором проекту закону і проекту постанови є депутат Сергій Каплін (фракція БПП).

Нагадаємо, пенсійні виплати за липень багато пенсіонерів отримали із затримкою.

Як повідомлялося, Держказначейство в кінці липня цього року виділило позики Пенсійному фонду, щоб покрити касовий розрив по надходженнях єдиного соціального внеску та фінансування пенсій в липні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!