Новий транш допоможе Україні пережити осінь і зиму — представник МВФ

П'ятниця, 31 серпня 2018, 14:10
Владислав Рашкован
Владислав Рашкован
facebook

Україна спокійно пройде осінь і зиму завдяки допомозі Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив заступник виконавчого директора МВФ від України Владислав Рашкован в інтерв'ю журналу "Новий час", передає "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що ми пройдемо досить спокійно цю осінь і наступну зиму, в тому числі завдяки допомозі МВФ", - сказав Рашкован.

Він вважає, що Україна незабаром отримає черговий кредитний транш МВФ в рамках програми EFF.

Реклама:

"Я все-таки розраховую, що Україна ці гроші отримає. Тому я б мислив категоріями, як нам це допоможе далі реалізовувати ті реформи, які були розпочаті. За останні чотири роки зроблено більше, ніж за 23 роки до цього. Це визнають і МВФ, і Світовий банк, і ЄБРР, і всі міжнародні інвестори. Але ми втратили багато часу, і нам необхідно розвиватися швидше. МВФ здатний нам в цьому допомогти", - сказав Рашкован.

Як відомо, Міністерство фінансів готується до отримання нового траншу від МВФ.

Місія МВФ приїде з візитом до Києва 6 вересня. За підсумками візиту буде прийнято рішення про виділення траншу.

Ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність до такого кроку.

Нагадаємо, згідно з графіком виплат боргів, до кінця 2018 року Україна повинна повернути близько 500 мільйонів доларів за євробондами та близько 580 мільйонів доларів за обслуговування боргів перед МВФ.

Національний банк очікує, що владі вдасться домовитися з Міжнародним валютним фондом про новий транш на 2 мільярди доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: