ГПУ проситиме РФ видати екс-директора ЗТМК, затриманого у Москві

П'ятниця, 31 серпня 2018, 12:10

Українська Генпрокуратура підтвердила затримання у Москві колишнього в.о. директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Королькова.

Про це у коментарі "Укрінформу" повідомив 31 серпня заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Так, затримали", – сказав він.

За словами Єніна, наразі ГПУ готує запит для його видачі українським правоохоронцям.

Реклама:

"Направили запит на встановлення та затримання, тепер готуємо запит про видачу", - зазначив заступник Луценка.

Напередодні російське видання "Коммерсант" повідомило про затримання у Москві за запитом Генпрокуратури України Володимира Королькова – колишнього в.о. директора ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Україна оголосила його в міжнародний розшук у 2017 році в рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної з розкраданням 492 млн гривень, це приблизно 14,8 млн, виділених на технічну модернізацію підприємства.

Цей же злочин інкримінують Володимиру Сіваку, директору ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", яке було створене в рамках інвестиційної програми на базі однойменного держпідприємства.

За інформацією російського видання, Корольков працював у Москві технологом. Вранці 29 серпня поліцейські разом з представниками Інтерполу затримали його на робочому місці.

При цьому зазначається, що Корольков нібито вже кілька місяців як відмовився від українського громадянства, подавши документи на отримання російського.

За інформацією джерел "Коммерсанта", затриманий вважає своє переслідування політичним.

Як повідомлялося, в липні 2018 року Господарський суд Запорізької області задовольнив позов керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького і вирішив повернути майно  ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" державі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: