VW може втратити мільярд євро через затримку сертифікації

Четвер, 30 серпня 2018, 19:46

Німецький автоконцерн Volkswagen AG попередив, що лише половина моделей авто однойменного бренду пройшла сертифікацію на відповідність вимогам нового стандарту викидів, який набирає чинності 1 вересня.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Відстрочка сертифікації автомобілів призведе до затримки їх поставок на ринок, що, за оцінками VW, скоротить прибуток в 2018 році на суму до 1 млрд євро.

Лише 7 з 14 моделей автомобілів VW пройшли сертифікацію на відповідність новому стандарту визначення витрати палива для легкових авто і легких комерційних авто (WLTP), який починає діяти на території Європи в суботу, заявив глава відділу продажів і маркетингу VW в Німеччині Томас Зан.

Реклама:

Автовиробник не має можливості продавати десятки тисяч вже випущених, але не сертифікованих машин, і змушений орендувати паркувальні місця для їх розміщення.

Незважаючи на те, що продажі VW в січні-серпні були досить високими, вересень-жовтень будуть для автовиробника складними з урахуванням цієї проблеми, зазначив Зан.

Він пояснив проблему із затримкою сертифікації автомобілів тим, що всі ресурси компанії були кинуті на вирішення питань, пов'язаних з врегулюванням наслідків "дизельного скандалу", пише газета The Wall Street Journal.

За словами Зана, ризик того, що вже випущені компанією автомобілі не отримають нових сертифікатів, дуже малий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: