Двох начальників "Борисполя" затримали на вимаганні хабара

Четвер, 30 серпня 2018, 15:44
 

Прокуратура Київської області спільно з співробітниками УЗЕ викрила двох службовців державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" на одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомив речник генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

Речник зазначив, що начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель "Борисполя" затримали на хабарі у розмірі 141 тисяч грн ще 29 серпня.

"Посадовці вимагали цю суму від суб'єктів господарювання за участь в тендерах", - пояснив Лисенко.

Реклама:

За словами речника, службовці впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання від яких отримували "відкати" в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру.

"Під час затримання в однієї із вказаних осіб вилучено грошові кошти в сумі 40 тисяч грн, а в іншої особи – грошові кошти в сумі 101 тисяч грн", - повідомив він.

Наразі правопорушників затримано.

Наразі, за словами Лисенка, у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) ККУ.

Генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін підписав наказ про відсторонення усіх працівників відділу від виконання службових обов’язків на час проведення слідчих дій.

"Ми створили робочу комісію для аналізу реєстру договорів та закупівель, актів виконаних робіт, проведених платежів. На час роботи комісії усі платежі будуть тимчасово призупинені... Розраховуємо на толерантність та неупередженість, оскільки проведення слідчих дій не повинно впливати на життєдіяльність аеропорту", –  повідомив Рябікін.

Крім того в адміністрації "Борисполя" зазначили, що будуть сприяти правоохоронцям у питаннях надання документів, службової інформації та доступу до робочих приміщень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: