Чотири українські стартапи пройшли в європейський акселератор

Четвер, 30 серпня 2018, 13:30 -
 
Photo: The Gate Agency

4 з 48 українських стартапів візьмуть участь у фінальному відборі найбільшого В2В акселератора Європи.

Після фінального пітчингу, який відбувся 29 серпня, в фінал пройшло 3 SaaS-стартапи та 1 Fintech-стартап.

Серед них:

StudyDive - маркетплейс короткострокових і довгострокових освітніх програм.

Реклама:

Творці стартапу вже спробували себе в державних проектах ProZorro і e-Health, та вирішили робити власний проект, який вони називають "Booking.com в освіті".

За словами одного із співзасновників проекту Юрія Бугая, українські компанії точно можуть ставати прикладом для світу, що вже продемонстрували їх попередні проекти.

Zirity - веб і мобільний AR-додаток для примірки окулярів в режимі реального часу.

Додаток допомагає клієнту підібрати форму окулярів, яка пасує, і паралельно, на основі зібраної інформації, створює рекомендаційний інструмент.

"Я прийшла в магазин і зрозуміла, що люди міряють окуляри фронтально. Технологію можна зробити дешевшою, швидшою та легшою. І вона буде відповідати на всі запити", - зазначила засновниця стартапу Ірина Пульвас.

На відміну від схожих додатків, які оцифровують 3D-моделі окулярів, Zirity показує 2D моделі, знижуючи, таким чином, витрати до мінімуму.

NuWork - HR-додаток для пошуку роботи для людей на початкові позиції без досвіду роботи або з мінімальним досвідом по геолокації.

"Людині нецікава тисяча вакансій в Києві, їй цікаво дві, але десь поруч", - зазначає співзасновник проекту Андрій Баскаков.

За словами творців, здобувачеві подібний додаток може заощадити гроші на проїзд, що важливо на початкових етапах, коли зарплати невисокі.

"За спостереженнями великих компаній, люди, які живуть поруч з роботою, більш щасливі, що допомагає компаніям економити на додатковій мотивації", - зазначає Баскаков.

Geologic Group - геолокаційні рішення для підвищення рівня безпеки надання банківських сервісів.

"Це додатковий інструмент, який не може гарантувати 100% захист, але допомагає запобігти частині шахрайських операцій, заощадити банкам гроші на компенсації, а клієнтам бути більш спокійними за свої гроші", - зазначає Product Owner Денис Лапач.

"Українці вже не раз показували один з найбільш високих показників "виживання" за підсумками акселеративному програм Startup Wise Guys. У найближчі 2 роки ми плануємо інвестувати від 1 до 2 млн євро в розвиток українських SaaS і Fintech стартапів", - зазначає CEO Startup Wise Guys Крістобал Алонсо.

За свою 7-річну історію компанія проінвестувала 15 молодих інноваційних компаній з України. Це становить майже 15% портфоліо акселератора, в яке входять стартапи 39 країн світу.

Серед них: VRnet, Hashtago, CoinyPay, Jetbeep, Sureberry, CallPage та інші.

Акселератор заснований в 2012 році в Естонії. Є одним з найбільших інвесторів в Північній, Центральній і Східній Європі в компанії на ранній стадії розвитку.

За 7 років роботи, провівши 11 акселеративних програм, Startup Wise Guys інвестував в більш ніж 100 стартапів з 39 країн. Показник survival rate акселератора, який характеризує частку успішних бізнес-проектів - 77%.

Аліна Полякова, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: