"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кіберполіція викрила шахраїв, які видавали міжнародні розмови за місцеві

Четвер, 30 серпня 2018, 10:50

Співробітники кіберполіції Національної поліції України викрили діяльність злочинної групи, яка організувала нелегальний канал міжнародного телефонного зв'язку, завдавши операторам збитків на сотні тисяч гривень.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Група осіб за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання видавала міжнародні розмови за місцеві. Сума збитку встановлюється. За попередньою інформацією, вона може досягати сотні тисяч гривень. За місцем проживання учасників злочинної групи поліцейські провели одночасно вісім санкціонованих обшуків в трьох регіонах України", - повідомив департамент кіберполіції Нацполіціі України в Чернівецькій області.

За фактом незаконного втручання в роботу електромереж операторів стільникового зв'язку розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України.

Реклама:

Вісім санкціонованих обшуків проведені в Чернівцях, Рівному, Сумах та Києві. Вилучено понад 1,5 тис. SIM-карт телекомунікаційних операторів України, комп'ютерну техніку, більше десятка мобільних телефонів і флеш-накопичувачі.

Техніка направлена ​​на експертизу. Після отримання результатів буде вирішуватися питання про повідомлення учасників злочинної групи про підозру. Вони можуть бути позбавлені волі на строк до шести років.

Раніше Кіберполіція викрила хакера, який створив програми для викрадення коштів учасників криптовалютних бірж.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: