"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Привласнення коштів Фонду гарантування вкладів: справа пішла до суду

П'ятниця, 3 серпня 2018, 11:45
 

Поліція направила до суду справу щодо привласнення злочинним угрупуванням майже 3 мільйонів гривень із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як повідомляє Національна поліція, правоохоронці встановили 101 факт заволодіння коштами та понад 350 інших злочинів, учинених підозрюваними.

Впродовж майже 3-х років учасники угрупування збагачувались за рахунок клієнтів банків: вони привласнювали гроші, які підлягають виплаті вкладникам банків, визнаних неплатоспроможними.

Злочинне угрупування складалося з 5 осіб. Однак за тривалий період діяльності до участі в організації періодично залучались більше 30 осіб. Особи 17 з них встановлені, їм повідомлено про підозру.

Реклама:

Поліцейські встановили, що зловмисники багаторазово підроблювали та використовували  підроблені паспорти, ідентифікаційні номери, довіреності та інші офіційні документи, втручались в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

Поліцейські завершили розслідування 149 епізодів злочинної діяльності угрупування, з яких 26 фактів заволодіння коштами на загальну суму майже 3 мільйони гривень.

Звинувачувальний акт передали до суду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: