"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін звинувачують в перешкоджанні аудиту субвенцій на регіони

Середа, 29 серпня 2018, 15:20
Міністерство фінансів
Міністерство фінансів

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання члену Рахункової палати в проведенні державного аудиту по субвенції на соціально-економічний розвиток.

Про це заявив заступник голови Рахункової палати Андрій Майснер в коментарі Економічній правді.

"За весь час (проведення аудиту - ЕП) один із директорів департаменту міністерства фінансів перешкоджав діяльності члена Рахункової палати та аудиторів", - заявив Майснер.

За його словами, на запити відомства не надавалася інформація.

Реклама:

"Тому я скористався своїм правом звернутися до правоохоронних органів, і вперше в історії України відкрито кримінальне провадження за фактом перешкоджання члену Рахункової палати в організації та проведенні державного аудиту по соціально-економічному розвитку. Провадження порушено 27 серпня прокуратурою м. Києва", - сказав він.

Як повідомлялося, Рахункова палата виявила порушення при аудиті використання коштів субвенцій на соціально-економічний розвиток регіонів.

За останні 10 років дві третини загального обсягу субвенцій на соціально-економічний розвиток були розподілені на користь регіонів, де місцева влада близька до правлячої коаліції.

Нагадаємо, субвенцію на соціально-економічний розвиток вперше було запроваджено у 2005 році. Загальний обсяг субвенції за 2007-2017 роки становив 28,4 млрд грн.

Субвенція — це грошова допомога місцевим бюджетам із державного на конкретно визначені цілі. Якщо кошти місцеві бюджети не витрачають, вони повертаються до бюджету держави.

З 2006 року і до сьогодні розподіл субвенції відбувається на розсуд політиків.

Нагадаємо, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк напередодні свого звільнення заявив, що на нього здійснювався тиск з вимогою підтримати програму "Субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів".

"У перекладі на людську мову це – роздача грошей на проекти депутатів-мажоритарників. Це – політична корупція, у народі – "гречка", - заявив тоді міністр.

Детальніше читайте у статті на Економічній правді: Школа від депутата, або Як купують виборців за їхні ж гроші

Олександр Колесніченко, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!