"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чеський мільярдер купує частку в мережі супермаркетів Metro

Понеділок, 27 серпня 2018, 15:00
 

Чеський мільярдер Даніель Кржетінскі через інвесткомпанію EP Global Commerce купує 7,3% четвертої в світі торгової мережі Metro AG за 316 мільйонів євро.

Про це пише Handelsblatt.

Бізнесмен готовий довести цю частку до 22,5%, доплативши ще ще 658 млн євро.

Глобальна торгова мережа представлена ​​в Україні трьома десятками супермаркетів.

Реклама:

Кржетінскі входить в десятку найбагатших громадян Чехії, за даними Forbes, зі статками 2,6 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що в Україні чеський мільярдер незабаром може почати видобуток сланцевого газу Юзівського родовища на Донбасі.

Підконтрольний йому холдинг EPH 9 серпня одержав згоду урядового комітету на проведення робіт з пошуку і видобутку газу на Юзівській ділянці на основі угоди про розподіл вуглеводнів.

13 серпня компанія EP Power Europe (Ерре), що входить до групи EPH, офіційно повідомила про рішення придбати у інвестиційного фонду Emerstone Energy S.C.Sp. (Люксембург) 100% акцій голландської компанії Yuzgaz B.V., яка виграла конкурс на розробку Юзівського родовища.

EPH в найближчі роки готова інвестувати у видобуток в Україні 200 млн доларів США.

Ресурси сланцевого газу в Юзівському родовищі сягають 10 трлн кубометрів. Проектна потужність родовища становить 10 млрд кубометрів на рік.

EPH - вертикально інтегрована енергетична група, яка володіє активами в 12 млрд євро в Чехії, Словаччині, Німеччині, Італії, Великобританії, Польщі та Угорщині з головним офісом в Празі. EPH щорічно інвестує понад 500 млн євро в свої енергетичні проекти.

Основні напрямки діяльності ПРН: видобуток корисних копалин, виробництво електроенергії і тепла, дистрибуція електроенергії і газу, транзит газу, підземні сховища газу, розвідка і видобуток нафти і газу, торгівля енергією.

EPH включає більше 50 компаній по всій Європі, в яких працюють понад 25 тисяч співробітників.

Agroday

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!