"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ може не дотримати обіцянки щодо транзиту українського газу — США

Субота, 25 серпня 2018, 17:10

Після побудови "Північного потоку-2" дном Балтійського моря Росія може відмовитися постачати законтрактовані обсяги газу до Європи через Україну, навіть незважаючи на попередні обіцянки.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо "Північний потік-2" буде побудовано, то газопровід, який Росія зараз використовує через Україну, залишає Україну в ризикованій ситуації, що росіяни не будуть постачати достатні обсяги газу, навіть якщо вони зобов’язалися це робити, що вони не будуть жити згідно  зі своїми зобов’язаннями", - сказав він.

Болтон також зазначив, що президент США Дональд Трамп, коли висловлює  стурбованість з приводу "Північного потоку — 2", наголошує на економічній та стратегічній  важливості питання.

Реклама:

Економічний аспект полягає у створенні глибокої залежності  від Росії у питаннях поставки газу до всієї Європи, стратегічний  - в "ефективній прив’язаності" до монопольного постачальника критично важливих енергоресурсів.

"І тому стурбованість президента Трампа наступна: чому ви, Європа, добровільно ще більше прив’язуєте себе до російських енергопостачальників", - наголосив він.

Радник президента США з питань нацбезпеки  порадив альтернативний варіант для України та інших країн -   "знаходити інші джерела і ресурси природного газу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: