ГПУ оголосила підозру головному фіскалу Вінниччини

П'ятниця, 24 серпня 2018, 11:02

Генеральна прокуратура повідомила про підозру начальнику головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслану Осмоловському.

Про це із посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні в цьому провадженні оголошено про підозру начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області О. у здійсненні кримінальних правопорушень, а також ще двом активним учасникам злочинної організації Н. та Ч., одного з яких оголошено в розшук", - повідомили агентству у відомстві.

У Генпрокуратурі розповіли, що здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами створення злочинної організації для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Реклама:

Зокрема, йдеться про зловживання службовим становищем посадовими особами органів ДФС, умисне ухилення від сплати податків суб'єктами господарювання під час експортно-імпортних операцій і отримання хабарів.

Як зазначили в ГПУ, в результаті порушень податкового законодавства та законодавства у сфері ведення зовнішньоекономічної діяльності злочинне угруповання під керівництвом посадових осіб органів ДФС завдало державі збитків на суму понад 300 мільйонів гривень.

У відомстві розповіли, що суд уже обрав одному з учасників злочинної організації Ч. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: