"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк відкликав позов до Суркісів

Четвер, 23 серпня 2018, 14:50

Приватбанк не побачив необхідності в підтвердженні Верховним Судом законності проведення конвертації депозитів сім'ї Суркісів в капітал банку.

Про це повідомляє FinClub.

Приватбанк звернувся до Верховного Суду з відмовою від позову у справі №757/26771/17-ц до Ігоря Суркіса, Григорія Суркіса, Рахміля Суркіса, Світлані Суркіс, Поліни Ковалик, Марини Суркіс, ТОВ "КУА" МТІР Ессет Менеджмент".

Цим позовом він намагався визнати договори застави майнових прав за їх депозитами недійсними. Йдеться про договори застави від 19 грудня 2016 року, за якими відповідачі передали в заставу для КУА "МТІР Ессет Менеджмент" майнові права на отримання грошових коштів за депозитними договорами.

Реклама:

13 серпня 2018 року ВС призначив розгляд заяву банку про відмову від позову.

Як повідомили в банку, аргументом для відмови стала висловлена ​​Верховним Судом правова позиція в інших подібних судових процесах.

"Оскільки відповідно до договору застави зобов'язують правовідносини, забезпечені обтяженням у вигляді застави грошових коштів, виникли виключно у пов'язаних осіб з іншими особами, а не з Приватбанком, це свідчить про те, що на момент виникнення спірних правовідносин зобов'язання банку перед пов'язаною особою не було обтяжене, що підтверджує законність бейл-ін таких депозитів", - розповіли в держбанку.

Таким чином, в повторному підтвердженні така позиція Верховного Суду в ході касаційного перегляду не потребує.

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року кошти сім'ї Суркісів, Олени Боголюбової та А-банку, як пов'язаних з акціонерами осіб, були списані з рахунків Приватбанку в рамках процедури bail-in.

Рекомендуємо почитати: Динамо — НБУ 3:0. Що Нацбанк і Приватбанк програли Суркісам в суді

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: