"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Всі мости в Україні хочуть обладнати датчиками контролю

Четвер, 23 серпня 2018, 14:07
 

Мінрегіон ініціює обов’язкове облаштування мостів дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Facebook.

"Одна з ініціатив, яку пропонуємо - обов’язково облаштовувати мости дистанційними датчиками контролю будівельних конструкцій", - зазначив він.

За словами заступника міністра, це дозволить оперативно контролювати технічний стан мостів.

Реклама:

"Адже мостові конструкції - це інженерні споруди, які мають підвищену значимість. Вплив зовнішніх факторів на них великий, що призводить до поступового зносу елементів конструкцій і може викликати його передчасне руйнування. Наслідки можуть бути жахливі, варто тільки згадати нещодавню трагедію в Генуї - людські жертви, значні фінансові витрати на відновлення. Моніторинг стану конструкцій потрібен саме для запобігання таких аварій", - додав він.

Як повідомлялося, частина мосту Моранді у Генуї (Італія) довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня близько полудня. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера.

Обвалення автомобільного мосту в Генуї, ймовірно, сталося внаслідок "низки причин", а не тільки через руйнування сталевих канатів - вант.

Операція з пошуку загиблих під завалами автомобільного мосту в Генуї завершилася 19 серпня, офіційна кількість загиблих досягла 43.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: