Vodafone запустив електронний цифровий підпис на мобільному

Четвер, 23 серпня 2018, 13:10
 

Оператор мобільного зв'язку "Vodafone Україна" оголосив про запуск власної системи мобільної ідентифікації MobileID.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Це електронний цифровий підпис за допомогою мобільного телефону, яка є юридично значимим аналогом власноручного підпису власника, передає ain.ua.

З 22 серпня MobileID від Vodafone Ukraine можуть скористатися всі корпоративні абоненти компанії.

Реклама:

Поки за допомогою послуги Mobile ID бізнес-клієнти Vodafone зможуть отримати віддалений доступ тільки до корпоративних інформаційних ресурсів, а також підписувати документи в системах електронного документообігу ("Вчасно", "Document.Online" і кілька внутрішніх корпоративних систем ЕДО комерційних компаній-клієнтів) - як з мобільного телефону, так і будь-якого пристрою або персонального комп'ютера.

У майбутньому за допомогою Mobile ID абоненти отримають доступ до систем інтернет-банкінгу найбільших українських банків, порталів самообслуговування страхових компаній, до державних сервісів для отримання різних довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій.

Терміни в компанії не уточнюють, однак за словами генерального директора "Vodafone Україна" Ольги Устинової, мова йде про декілька місяців.

Першим містом, яке отримало можливість протестувати MobileID в соціальній сфері, став Харків.

Зовсім скоро харків'яни зможуть отримувати необхідні довідки, використовуючи Mobile ID в онлайні, не виходячи з дому. Відпадає необхідність в особистій присутності і використанні паперових документів.

"Мобільний підпис" MobileID дозволяє однозначно ідентифікувати людину і підтвердити її особистість. Безпека особистих даних користувача забезпечує сертифіковане рішення Vodafone, всі компоненти якого пройшли державну експертизу - повідомляють в компанії.

Для користування MobileID необхідна SIM-карта нового покоління. Саме вона виступає в якості захищеного носія інформації. Всі операції шифрування виконуються в захищеній області пам'яті такої карти, операційна система мобільного пристрою не має до неї доступу. Секретну інформацію не можна ні видалити, ні прочитати, ні скопіювати на інший носій.

Нагадаємо, вперше технологію ідентифікації особистості MobileID як важливий елемент просунутого електронного уряду представила компанія "Київстар" у 2015 році. Тоді впровадити її не могли через складнощі з сертифікацією на державному рівні.

Детальніше читайте у статті на Економічній правді: Україна запустила Mobile ID: мобільний телефон став ключем доступу до держпослуг. Як це працює?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: