"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клімкін про скасування поїздів до РФ: Не треба змішувати людей і політику

Середа, 22 серпня 2018, 14:37

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що при ухваленні рішення щодо припинення залізничного сполучення з Росією треба виходити не тільки з політичних позицій, а й враховувати інтереси людей.

Про це він сказав журналістам у середу, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, слід чесно подивитися на проблему, а не шляхом політичних гасел, оскільки навіть під час війни з Росією мільйони українців знаходяться на території цієї країни.

"Я готовий обговорювати цю проблему, але вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором і розуміючи, що люди не мають страждати", - сказав міністр.

Реклама:

При цьому на думку Клімкіна, багато українців їздять туди не тому, що їм подобається Росія, а з особистих причин - до родичів чи заробляють собі на життя.

"Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, всі ті сотні, тисячі, мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося. Що, ми маємо назвати їх зрадниками?", - сказав очільник МЗС.

Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, чи він проти ідеї припинення такого сполучення, Клімкін зауважив, що ставиться до цього "дуже стримано".

"Потрібно подивитися на всі аспекти. Це не означає, що ми маємо зберегти саме цю сітку сполучення (з Росією - ред.), яка в нас є зараз. Але, знову ж таки, є політика і є люди", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України підготувало ряд пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні і на окупованих територіях, включаючи припинення пасажирського сполучення.

Згодом міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував нові обмеження в транспортному сполученні з Росією, зазначивши, що обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення.

"До Москви будуть ходити тільки ведмеді, як в старі добрі часи", - заявляв міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!