У НБУ пояснили, чому гривня "скаче" від зміцнення до знецінення і назад

Вівторок, 21 серпня 2018, 18:22

У Національному банку в черговий раз запевняють, що наразі немає жодних фундаментальних причин для знецінення гривні.

Про це йдеться у коментарі заступника голови Національного банку Дмитра Сологуба.

"Наразі фундаментальних причин для знецінення гривні немає. Зміцнення курсу, яке спостерігається з другої половини дня п’ятниці після періоду її знецінення, свідчить саме про це. В період девальваційного тиску на курс гривні пропозиція валюти на міжбанку залишалася значною завдяки досить високим цінам на товари українського експорту (метали та зернові), а також збільшення обсягів експорту", - сказав він.

Водночас, розповідає Сологуб, дисбаланс на ринку був зумовлений переважно збільшенням попиту на валюту через сезонні, ситуативні та психологічні чинники.

Реклама:

За його словами, Національний банк зберігає активну присутність на міжбанку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні.

"Так, для усунення дисбалансу, що утворився під дією окреслених чинників, минулого тижня Нацбанк щодня виходив з продажем іноземної валюти. Загалом за минулий тиждень регулятор під час валютних інтервенцій продав 215 млн доларів, а з початку третього кварталу – приблизно 500 млн доларів", - заявив заступник голови НБУ.

Нагадаємо, 21 серпня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 10:00 встановилися на рівні 27,62-27,69 гривні за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!