"Північному потоку-2" розробили маршрут в обхід Данії – росЗМІ

Четвер, 2 серпня 2018, 13:45

Компанія Nord Stream 2, яка управляє проектом "Північний потік - 2", придумала, як обійти можливе блокування будівництва газопроводу Данією.

Про це в ході прес-конференції за підсумками другого кварталу повідомив виконавчий член ради директорів австрійської нафтогазової компанії OMV Манфред Ляйтнер, повідомляє ТАСС.

"Ми розробили вже альтернативний маршрут, Nord Stream - 2 AG не потрібно додаткових дозволів. Загальна вартість проекту залишиться колишньою, як і говорилося під час запуску проекту - вона становить €9,5 млрд", - сказав Ляйтнер, відповідаючи на запитання.

Данія - остання держава, що повинна була надати дозвіл на прокладення другої гілки "Північного потоку". Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція та Фінляндія.

Реклама:

Раніше прем’єр Данії Ларс Расмуссен визнав, що проект "Північний потік-2" має політичну складову. Він підтвердив, що Данія наполягатиме на ухваленні загальноєвропейського рішення щодо відповідності газопроводу вимогам законодавства ЄС.

Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу "Північний потік - 2", по якому природній газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: