"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта відновлюється після різкого падіння

Четвер, 2 серпня 2018, 10:18

Ціни на нафту еталонних марок слабо підвищуються в ході азіатських торгів у четвер після різкого падіння напередодні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 підвищилася на 17 центів (0,23%) - до 72,56 долара за барель.

Вересневий контракт на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на 8 центів (0,11%) - до 67,74 долара за барель.

Реклама:

У середу котирування ф'ючерсу на Brent опустилася на 1,82 долара (2,45%), до 72,39 долара за барель, а WTI подешевшала на 1,10 долара (1,60%), до 67,66 долара за барель. За підсумками торгів 1 серпня нафта повернулася на рівень, що спостерігався шість тижнів тому.

Нафтовий ринок в останні тижні відрізняється підвищеною волатильністю, і деякі трейдери і аналітики очікують, що збільшення поставок ОПЕК+, включаючи Росію і Саудівську Аравію, поряд зі зростанням видобутку в США можуть перервати тривале ралі.

Тим часом ряд експертів вважають, що плани адміністрації президента США Дональда Трампа щодо мит на китайські товари можуть знизити попит на нафту і нафтопродукти.

Вашингтон, щоб посилити тиск на КНР, розглядає можливість введення більш високих мит на китайські товари вартістю 200 млрд доларів - за ставкою 25% замість раніше запланованих 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: