"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готує санкції проти російських видавництв

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:06
 

Держкомтелерадіо пропонує Кабміну ввести санкції проти російських видавництв, які випускають і поширюють продукцію антиукраїнського змісту.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що за підсумками 3-річного моніторингу було складено список, до якого внесено 192 видання, випущені 35 російськими видавництвами.

"Санкції будуть стосуватися російських видавництв, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту займає помітне місце і носить систематичний характер. Ці видавці свідомо укладають договори з "творцями" текстів, які спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України", - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Реклама:

За його словами, в разі прийняття цього розпорядження Кабміном очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції з Росії, а вивільнені ринкові ніші відкриють нові можливості для українських видавців і дистриб'юторів.

Проектом розпорядження передбачено винести питання застосування до певних юридичним особам персональних спеціальних економічних та інших санкцій на розгляд РНБО.

Нагадаємо, українці у 2016 році купили книжок приблизно на 112 мільйонів доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: