Баффет продовжує скуповувати акції Apple

Середа, 15 серпня 2018, 17:25
 

Інвестиційна фірма американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway в другому кварталі 2018 року купила 12,4 мільйона акцій Apple.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, на кінець червня Berkshire володіла 251,96 млн цінних паперів Apple на загальну суму 46,6 млрд доларів. Berkshire є другим за величиною акціонером Apple після фонду Vanguard.

Разом з тим компанія продала 4,5 млн акцій банку Wells Fargo, який відчуває проблеми останнім часом через численні судові розгляди. Після цього пакет акцій Apple став займати перше місце за вартістю в інвестиційному портфелі Berkshire, хоча компанія почала їх купувати тільки в першому кварталі 2016 року.

Реклама:

Баффет традиційно утримувався від інвестицій у високотехнологічні компанії, однак зробив виняток для Apple і не прогадав: за оцінкою Bloomberg, на даний момент його очікуваний прибуток від покупки цінних паперів компанії становить 17,2 млрд доларів.

Також Berkshire внесла корективи в свої інвестиції в авіакомпанії. Компанія різко збільшила частку в Delta Air Lines і Southwest Airlines, при цьому скоротивши вкладення в American Airlines і United Continental.

Крім того, Berkshire скоротила інвестиції в нафтогазову компанію Phillips 66 на 24% у другому кварталі, в медіакомпанії Charter Communications - на 8,7%. При цьому компанія збільшила свої вкладення в ізраїльську фармкомпанію Teva на 6,7%.

Нагадаємо, капіталізація Apple перевищила 1 трильйон доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!